Sint-Hubertus en Vincentiuskerk van Zolder

Een beeld van de Sint-Hubertus en Vincentiuskerk van Zolder.  Deze kerk is een uniek voorbeeld van een hallenkerk. Opgetrokken in Maaslandse gotiek stond hier oorspronkelijk een romaanse kerk. De westtoren werd reeds in de 12e eeuw gebouwd in ijzerzandsteen. Hiervan is het benedendeel nog bewaard gebleven. Kerk en het bovendeel van de toren zijn opgetrokken in mergelsteen. Als gevolg van mijnverzakkingen was het gebouw meer dan twintig jaar gesloten (1981-2004). Van 2000 tot 2004 werd de kerk mooi gerestaureerd.

Sint-Hubertus en Vincentiuskerk van Zolder

Sint-Hubertus en Vincentiuskerk van Zolder

 

Deze kerk is in Limburg een uniek voorbeeld van de hallenkerk. Ze is opgetrokken in Maaslandse gotiek en bezit een rijk kunsthistorisch patrimonium waaronder een sedes sapientiae uit ca 1225. Als gevolg van mijnverzakkingen was het gebouw meer dan twintig jaar gesloten. Van 2000 tot 2004 werd de kerk op bijzondere wijze gerestaureerd. Een bezoek is zowel historisch, kunsthistorisch als bouwtechnisch interessant. Andere blikvangers binnen zijn de kapiteelloze zuilen, typisch voor de Demergotiek, de barokke kansel (1691), de laatgotische doopvont (ca. 1550), de rococo-communiebank (1750-1775) en de kerkmeesterbank (1750-1800). Voorts zijn er nog vele andere bezienswaardige beelden en schilderijen. In 2010 werd een prachtig nieuw brandglasraam ‘Symbiose’ boven de toegangspoort geplaatst. Deze creatie van glazenier Leen Kooreman brengt samen met de gerestaureerde oude ramen een uniek kleurenspel in dit prachtige monument. – See more at: http://www.vlaanderenvakantieland.nl/wat-te-doen/bezoek-en-beleef/religieuze-gebouwen/sint-vincentiuskerk-604962.jsp#sthash.FrVJPfPe.dpuf
Deze kerk is in Limburg een uniek voorbeeld van de hallenkerk. Ze is opgetrokken in Maaslandse gotiek en bezit een rijk kunsthistorisch patrimonium waaronder een sedes sapientiae uit ca 1225. Als gevolg van mijnverzakkingen was het gebouw meer dan twintig jaar gesloten. Van 2000 tot 2004 werd de kerk op bijzondere wijze gerestaureerd. Een bezoek is zowel historisch, kunsthistorisch als bouwtechnisch interessant. Andere blikvangers binnen zijn de kapiteelloze zuilen, typisch voor de Demergotiek, de barokke kansel (1691), de laatgotische doopvont (ca. 1550), de rococo-communiebank (1750-1775) en de kerkmeesterbank (1750-1800). Voorts zijn er nog vele andere bezienswaardige beelden en schilderijen. In 2010 werd een prachtig nieuw brandglasraam ‘Symbiose’ boven de toegangspoort geplaatst. Deze creatie van glazenier Leen Kooreman brengt samen met de gerestaureerde oude ramen een uniek kleurenspel in dit prachtige monument. – See more at: http://www.vlaanderenvakantieland.nl/wat-te-doen/bezoek-en-beleef/religieuze-gebouwen/sint-vincentiuskerk-604962.jsp#sthash.FrVJPfPe.dpuf
Deze kerk is in Limburg een uniek voorbeeld van de hallenkerk. Ze is opgetrokken in Maaslandse gotiek en bezit een rijk kunsthistorisch patrimonium waaronder een sedes sapientiae uit ca 1225. Als gevolg van mijnverzakkingen was het gebouw meer dan twintig jaar gesloten. Van 2000 tot 2004 werd de kerk op bijzondere wijze gerestaureerd. Een bezoek is zowel historisch, kunsthistorisch als bouwtechnisch interessant. Andere blikvangers binnen zijn de kapiteelloze zuilen, typisch voor de Demergotiek, de barokke kansel (1691), de laatgotische doopvont (ca. 1550), de rococo-communiebank (1750-1775) en de kerkmeesterbank (1750-1800). Voorts zijn er nog vele andere bezienswaardige beelden en schilderijen. In 2010 werd een prachtig nieuw brandglasraam ‘Symbiose’ boven de toegangspoort geplaatst. Deze creatie van glazenier Leen Kooreman brengt samen met de gerestaureerde oude ramen een uniek kleurenspel in dit prachtige monument. – See more at: http://www.vlaanderenvakantieland.nl/wat-te-doen/bezoek-en-beleef/religieuze-gebouwen/sint-vincentiuskerk-604962.jsp#sthash.FrVJPfPe.dpuf
Deze kerk is in Limburg een uniek voorbeeld van de hallenkerk. Ze is opgetrokken in Maaslandse gotiek en bezit een rijk kunsthistorisch patrimonium waaronder een sedes sapientiae uit ca 1225. Als gevolg van mijnverzakkingen was het gebouw meer dan twintig jaar gesloten. Van 2000 tot 2004 werd de kerk op bijzondere wijze gerestaureerd. Een bezoek is zowel historisch, kunsthistorisch als bouwtechnisch interessant. Andere blikvangers binnen zijn de kapiteelloze zuilen, typisch voor de Demergotiek, de barokke kansel (1691), de laatgotische doopvont (ca. 1550), de rococo-communiebank (1750-1775) en de kerkmeesterbank (1750-1800). Voorts zijn er nog vele andere bezienswaardige beelden en schilderijen. In 2010 werd een prachtig nieuw brandglasraam ‘Symbiose’ boven de toegangspoort geplaatst. Deze creatie van glazenier Leen Kooreman brengt samen met de gerestaureerde oude ramen een uniek kleurenspel in dit prachtige monument. – See more at: http://www.vlaanderenvakantieland.nl/wat-te-doen/bezoek-en-beleef/religieuze-gebouwen/sint-vincentiuskerk-604962.jsp#sthash.FrVJPfPe.dpuf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

pieterbie

Life in photos

Waar was Paulien?

Op zoek naar de vakantiemomenten in het dagelijkse leven

Dynaries Photography

Focus on what makes you happy

Back on the road .

Plaatsen , reizen en wandelingen .

Alois Absenger

NATUR - HIGHLIGHTS - SÜDSTEIERMARK - KUNST trifft NATUR

Deeserve it

Liefs, Dee

JEAN BUSSELEN FOTOGRAFIE

FREELANCE FOTOGRAAF

BPvST's weblog

Framing the ordinary in an extraordinary way

Greet Ilegems

Master of Science, Author & Publisher of the YA SF Hybrid-series, Photographer, Trying to capture a dream, the poetry of earth, life...

BPvST's Weblog

(Benny Poncelet van Sint-Truiden) Fotografie

Emmanuel Schotte Manuscripten

Photography - Print Art

wp tipstrucs

Geheugensteuntjes bij het werken met Wordpress.com

Ellen Denkers Gallery

Photography Blog

Guido's FotoBlog

Mijn digitale kijk op de wereld rondom mij

Mijn fotoblog

Mijn eerste pasjes op het internet

Marc's Photoblog

Things seen through my lens when walking about.

Anks Fotopassie

Dit fotoblog is een voortzetting van bunnymom.weblog.nl

de Brabander Geert Fotografie

Click on the title and scroll down

martine soille fotografie

Fotografische snoepjes

WordPress.com

WordPress.com is the best place for your personal blog or business site.

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

%d bloggers liken dit: