Zolder, Heldenplein met Gemeentehuis

Bijna 2 jaar later dan gepland werd het nieuwe gemeentehuis van Heusden-Zolder officieel geopend in  de lente van 2008. Er waren nogal wat perikelen rond dit moderne gebouw. De vertraging was te wijten aan problemen met condensatie en de koeling in het gebouw. Met uiteindelijk een meerkost van 1,3 miljoen euro is het nu wel een functioneel gebouw dat er ook beter uit ziet dan oorspronkelijk. Toen spraken de bewoners van de gemeente smalend over “het aquarium” 🙂

sized__MG_9036 sized__MG_9037 sized__MG_9038 sized__MG_9045

4 thoughts on “Zolder, Heldenplein met Gemeentehuis

  1. Zoveel geld en dan nog zo’n lelijk gebouw neerzetten!!! maar ja dat is een kwestie van smaak natuurlijk. Ik vraag me af waarom er zoveel ramen in zitten als je ze toch afsluit met rolgordijnen, het ziet er onvriendelijk van uit. aan je laatste foto te zien is het een enorm gevaarte wat mij erg aan een verbouwde kas doet denken.

    Like

  2. Smaken verschillen he Ank 😉
    Ik vind het ook niet echt een pareltje van architectuur maar het is in elk geval veel functioneler dan het oude gebouw. En als je het in het geheel van het Heldenplein (dorpsplein) bekijkt, misstaat het niet. Het is gewoon een product van deze tijd, over 50 jaar bestaat het waarschijnlijk niet meer en is het vervangen door een ander. Ik denk dat de tijd dat de gebouwen nog eeuwen meegingen, voorbij is.

    Like

Plaats een reactie