Architectuur- NAC Houthalen

Het NAC in Houthalen-Helchteren is het Nieuw Administratief Centrum dat het oude gemeentehuis vervangt.

Houthalen-Helchteren is een voormalige mijngemeente in Midden-Limburg met als woonkernen Houthalen-Centrum, Helchteren, Houthalen-Oost en Lillo. De meeste onder ons kennen Houthalen-Helchteren als een groene gemeente met als trekpleisters: Molenheide, Hengelhoef en Kelchterhoef, het Cultureel Centrum Casino en het Internationaal Lachfestival (ILF).

Het NAC2012-programma of de realisatie van een nieuw administratief centrum voor politie, OCMW en gemeente is één van de pijlers in de herbestemming van het voormalige mijnterrein. Op dit terrein wil het gemeentebestuur streven naar een nieuwe samenlevingsvorm, waar wonen, werken en vrije tijd elkaar treffen. Bovendien krijgt het centrum als dusdanig een innovatieve trekpleister met een volwaardig administratief centrum.

Het nieuw administratief centrum werd geopend in 2012. Het is een mooi gebouw op met ronde vormen, kleuren en duurzame technieken (groendaken, warmtepomp, …)

NAC Houthalen-Helchteren

NAC Houthalen-Helchteren

3 thoughts on “Architectuur- NAC Houthalen

  1. Wat een prachtig gebouw, mooie kleuren ook van de foto, alleen begrijp ik niet helemaal waarom je er zoveel stenen bij op de voorgrond hebt gezet. Ik zag liever meer van die prachtige wolkenlucht erboven! (Ik heb ook altijd wat te zeuren hè?!)

    Like

Plaats een reactie