Domein Bovy

Ik ga graag wandelen op domein Bovy, de groene long van Bolderberg in Heusden-Zolder. De laatste jaren heb ik het domein echter zien verloederen door gebrek aan onderhoud en desinteresse van de de concessiehouder. Alles raakte in verval, van de verschillende horecazaken bleef één nog open en de wandelpaden werden overwoekerd door onkruid, de rozentuin werd een wildernis en de moerasvijver en de slootgracht werden eerder poelen met allerhande exoten die er niet thuishoorden.

Gelukkig heeft de gemeente Heusden-Zolder dit jaar het beheer van het domein terug in eigen handen genomen en werd er een plan opgesteld om domein Bovy terug te maken wat het vroeger was, een groene oase en ontmoetingsplaats voor alle inwoners van Heusden-Zolder en wijde omgeving.

De gemeente werkt samen met Regionaal Landschap Lage Kempen voor de opkuis en het onderhoud van het groen op het domein. Dat alles niet van vandaag op morgen terug de grandeur van vroeger zal hebben is duidelijk, daarvoor was het verval te ver gevorderd.

Maar zoals je op de foto’s kan zien is er al heel veel werk verzet en als de gebouwen nu ook nog terug enthousiaste uitbaters gaan krijgen, wordt domein Bovy weer de place to be in Heusden-Zolder.

7 thoughts on “Domein Bovy

    • Het was prachtig maar helemaal in verval geraakt. Nu, sinds kort heeft de gemeente het terug in eigen beheer genomen en gaat het terug de goede kant op

      Like

Plaats een reactie